Tapahtumat

 

TAPAHTUMAT

 

SMYL on varannut kaksi vierailukäyntiä Amos Rex -taidemuseon

1. vierailukäynti – Pe 19.10. klo 16.15
Amos Rex -opastettu kierros (kesto 45 minuuttia)
Ryhmähinta: 24 eur / jäsen, 30 eur / ei-jäsen

2. vierailukäynti – La 10.11. klo 12
Omatoimikierros (ilman opastusta)
Ryhmähinta: 14 eur / jäsen, 20 eur / ei-jäsen


Molemmat ryhmämme välttyvät sisäänpääsyn jonottamiselta, koska maksamme liput etukäteen! Tarkemmat tiedot ja ohjeet saat osallistumisvahvistuksessa.

Huom! Museo varoittaa, että näyttelyn liikkuvat kuvat, valotehosteet ja äänet voivat aiheuttaa ongelmia erityisherkille, epileptikoille ja migreenistä kärsiville.

Saat myös tiedon sähköpostiisi, jos et tällä kertaa mahdu mukaan. Syksyn aikana opastetut käynnit ovat kysyttyjä ja aikoja on vaikea saada. Järjestämme tarpeen mukaan lisää käyntejä ja saat niistä tiedon, kun päivämäärät varmistuvat, jos et mahtunut kumpaankaan käyntiin mukaan.

Ilmoittaudu heti sähköpostitse amos@smyl.fi
Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoita nimi, jäsennumero, ei-jäsenen nimi ja kerro kumpaan vierailukäyntiin haluat osallistua.
Ilmoittautuminen on sitova, ei rahan palautusta.
Lähetämme sähköpostitse laskun, jonka maksettuasi osallistumisesi varmistuu tai saat tiedon, jos paikat ovat jo menneet.

 

Taidemuseo Amos Rex avautui yleisölle elokuun lopulla Amos Rex avasi ovensa yleisölle kaksi ja puoli vuotta kestäneen ja 50 miljoonaa euroa maksaneen rakennustyön jälkeen torstaina 30.8. Amos Rexin avajaisnäyttelystä vastaa tokiolainen taiteiljakollektiivi teamLab, joka täyttää museon näyttelytilat digitaalisella taiteellaan.

Amos Rex koostuu arkkitehtitoimisto JKMM:n suunnittelemista uusista maanalaisista näyttelytiloista, vanhaan loistoonsa entisöidystä Lasipalatsista elokuvateattereineen sekä näyttelytilojen kattona kumpuilevasta Lasipalatsin tapahtuma-aukiosta.

Amos Rexin näyttelyohjelma koostuu uusimmasta, usein teknisesti kokeilevasta nykytaiteesta, 1900-luvun modernismista ja muinaisia kulttuureja esittelevistä näyttelyistä. Amos Rex on paikka, jossa menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus tuottavat ainutkertaisia elämyksiä ja yllättäviä kohtaamisia.

● Amos Anderson perusti Föreningen Konstsamfundetin vuonna 1940 ja määräsi testamentissaan yhdistyksen ainoaksi perillisekseen.
● Konstsamfundet ylläpitää sääntöjensä mukaisesti taidemuseota Helsingissä ja Kemiönsaaren
Söderlångvikissa.
● Taidemuseo Helsingissä on nyt Amos Rex.
● Amos Andersonin residenssi Yrjönkatu 27:n 5. krs avataan kotimuseona parin vuoden kuluttua.
● Perustajansa toiveen mukaisesti Konstsamfundet myöntää yllä mainittujen museoiden lisäksi apurahoja sekä avustuksia kuvataiteille, julkaisuille, musiikille sekä teatteritaiteelle.
● Konstsamfundet tukee myös ammattikoulutusta sekä ruotsinkielisiä sanoma- ja aikakauslehtiä.

Amos Rexin museonjohtaja Kai Kartio:
- Amos Rexin avautuminen on yksi vuosikymmenen suurimmista tapahtumista Suomen kulttuurielämässä ja vahvistaa osaltaan Helsingin keskustan vahvaa museo- ja kulttuurikeskittymää. Uusi Amos Rex tarjoaa poikkeuksellisen hienot ja muuntautumiskykyiset tilat taiteelle. Nykytaide löytää jatkuvasti uusia muotoja ja toteutustapoja, ja tämä ilmenee ensimmäisen näyttelymme toteuttajan teoksissa ja työskentelyssä. teamLabin immersiivinen ja osallistava taide on hieno tapa hyödyntää uusien tilojemme mahdollisuuksia.