Tapahtumat

 

TAPAHTUMAT

 

Magritte  -  Elämänviiva

SMYL on varannut kaksi opastettua vierailukäyntiä Amos Rex -taidemuseoon

1. vierailukäynti – Ke 20.3.2019 klo 15:30
Amos Rex -opastettu kierros (kesto n. 45 minuuttia)
Ryhmähinta: 24 eur / jäsen, 30 eur / ei-jäsen

2. vierailukäynti – Pe 29.3.2019 klo 15:00
Amos Rex -opastettu kierros (kesto n. 45 minuuttia)
Ryhmähinta: 24 eur / jäsen, 30 eur / ei-jäsen

Ei alennuskortteja, museokorttia jne.
Molemmat ryhmämme välttyvät sisäänpääsyn jonottamiselta, koska maksamme liput etukäteen! Tarkemmat tiedot ja ohjeet saat osallistumisvahvistuksessa.

Saat myös tiedon sähköpostiisi, jos et tällä kertaa mahdu mukaan. Opastetut käynnit ovat kysyttyjä ja aikoja on vaikea saada. Järjestämme tarpeen mukaan lisää käyntejä ja saat niistä tiedon, kun päivämäärät varmistuvat, jos et mahtunut kumpaankaan käyntiin mukaan.

Ilmoittaudu heti sähköpostitse amos@smyl.fi

Ilmoittautuminen on sitova, ei rahan palautusta. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoita nimi, jäsennumero, ei-jäsenen nimi ja kerro kumpaan vierailukäyntiin haluat osallistua, sähköpostiosoite.

Lähetämme sähköpostitse laskun, jonka maksettuasi osallistumisesi varmistuu tai saat tiedon, jos paikat ovat jo menneet.

Magritte  -  Elämänviiva

Keväällä 2019 Amos Rex esittelee piipuistaan ja knalleistaan tunnetun belgialaisen surrealisti René Magritten (1898–1967) ensimmäistä kertaa Suomessa. Esillä tulee olemaan teoksia Magritten uran eri aikakausilta ja ne avaavat monipuolisesti taiteilijan uran kehittymistä.

Kuvataiteiden lisäksi elokuvasta kiinnostuneen taiteilijan näyttelyn oheisohjelma laajenee myös Bio Rexin valkokankaan puolelle.


Näyttely toteutetaan yhteistyössä Sveitsiläisen Luganon taidemuseon kanssa. Näyttelyn kuraattoreina ovat toimineet belgialaiset surrealismin asiantuntijat, Charleroin valokuvamuseon johtaja Xavier Canonne sekä taidehistorioitsija Julie Waseige.

Näyttely avoinna 8.2. – 19.5.2019

Amos Rex
Mannerheimintie 22-24
00100 Helsinki

Taidemuseo Amos Rex avautui yleisölle vuonna 2018.

Amos Rex avasi ovensa yleisölle kaksi ja puoli vuotta kestäneen ja 50 miljoonaa euroa maksaneen rakennustyön jälkeen torstaina 30.8.2018.

Amos Rex koostuu arkkitehtitoimisto JKMM:n suunnittelemista uusista maanalaisista näyttelytiloista, vanhaan loistoonsa entisöidystä Lasipalatsista elokuvateattereineen sekä näyttelytilojen kattona kumpuilevasta Lasipalatsin tapahtuma-aukiosta.

Amos Rexin näyttelyohjelma koostuu uusimmasta, usein teknisesti kokeilevasta nykytaiteesta, 1900-luvun modernismista ja muinaisia kulttuureja esittelevistä näyttelyistä. Amos Rex on paikka, jossa menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus tuottavat ainutkertaisia elämyksiä ja yllättäviä kohtaamisia.

● Amos Anderson perusti Föreningen Konstsamfundetin vuonna 1940 ja määräsi testamentissaan yhdistyksen ainoaksi perillisekseen.
● Konstsamfundet ylläpitää sääntöjensä mukaisesti taidemuseota Helsingissä ja KemiönsaarenSöderlångvikissa.
● Taidemuseo Helsingissä on nyt Amos Rex.
● Amos Andersonin residenssi Yrjönkatu 27:n 5. krs avataan kotimuseona parin vuoden kuluttua.
● Perustajansa toiveen mukaisesti Konstsamfundet myöntää yllä mainittujen museoiden lisäksi apurahoja sekä avustuksia kuvataiteille, julkaisuille, musiikille sekä teatteritaiteelle.
● Konstsamfundet tukee myös ammattikoulutusta sekä ruotsinkielisiä sanoma- ja aikakauslehtiä.

Amos Rexin museonjohtaja Kai Kartio:
- Amos Rexin avautuminen on yksi vuosikymmenen suurimmista tapahtumista Suomen kulttuurielämässä ja vahvistaa osaltaan Helsingin keskustan vahvaa museo- ja kulttuurikeskittymää. Uusi Amos Rex tarjoaa poikkeuksellisen hienot ja muuntautumiskykyiset tilat taiteelle. Nykytaide löytää jatkuvasti uusia muotoja ja toteutustapoja, ja tämä ilmenee ensimmäisen näyttelymme toteuttajan teoksissa ja työskentelyssä. teamLabin immersiivinen ja osallistava taide on hieno tapa hyödyntää uusien tilojemme mahdollisuuksia.