Kunniamerkonomi 2018 – Veikko Pakarinen


KUNNIAMERKONOMI 2018


Merkonomi, yrittäjä Veikko Pakarinen on liiton 16. kunniamerkonomi


Veikko Pakarinen on perustanut Veikon Kone Oy:n vuonna 1962 ja oli mukana perustamassa Helsingin Merkonomit ry:tä vuonna 1955.

Suomen Merkonomiyhdistysten Liitto - SMYL ry valitsee vuosittain kunniamerkonomin ja kunniakirjan perusteluissa mainitaan, että kunniamerkonomin arvo myönnetään henkilölle, joka julkisessa
tehtävässä tai julkisuudessa tuo avoimesti esille merkonomi-
koulutuksensa ja on siten esikuvana merkonomeille ja merkonomiksi
opiskeleville.

- Otan tämän kunniamerkonomiuden ilomielin ja nöyränä vastaan.
Veikon Koneen perustaminen oli hyvä ajatus vuonna 1962, ainoa vaan, ettei minulla ollut yhtään rahaa, mutta sekin oli vaan järjestely-kysymys. Puolisoni kanssa suunniteltiin, että kun perustetaan firma, niin henkilökuntaa olisi omasta takaa. Niinpä hän sitten tekaisi meille neljä lasta, jotka ovat kaikki olleet mukana Veikon Koneen toiminnassa ja jatkoivat sitten, kun siirryin pois ja keskityin purjehtimaan ja laskettelemaan.

Olemme puolisoni kanssa purjehtineet mm. Bermudalle ja Karibian saaret on käyty läpi ja lasketeltu kaikissa Alppikohteissa. Yrittäjänä reissasin paljon ympäri maailmaa. Pyöräily kuuluu edelleen jokapäiväiseen elämääni ja aamulla ennen tänne tuloa ajelin neljäntoista kilometrin lenkin ja kävin kunto-salilla, joka on kotonani. Kyllähän näillä saa kunnon pysymään kohillaan, kun on tähän ikään jo ollut jos jonkinlaista vaivaa, mutta ne kaikki kuuluvat tähän pakettiin, naurahtaa Veikko.